IMG_3880.JPG

Charmeverblijf

in een zee

van rust.

 

VERBLIJF IN ERFGOED

 

In de nog authentieke en beschermde Dumontwijk van De Panne staat ons zandkasteel. Voor je het goed en wel beseft, verlies ook jij je hart aan 'Bouquet des Dunes'.

Je hebt het strand vlakbij. De beschermde Dumontwijk, waar Bouquet des Dunes deel van uitmaakt, is omgeven door prachtig natuurgebied. Via de uitgestrekte duinen en machtige bossen ben je zo over de Franse grens... voor een heerlijke Picon.

HISTORISCH PAND 

  • voor de meerwaardezoeker

  • unieke uitvalsbasis voor je uitstappen

 

Geschiedenis -°1903

Bouquet des Dunes is het eerste en grootste complex dat in 1903 door de architecten Dumont in de Bortierlaan werd neergepoot. En dat in de mooiste wijk van de meest groene gemeente aan onze Belgische kust. Niets dan charmehuizen hier, met naast ons villa Chalutier, de zomerresidentie met atelier van wijlen kunstenaar Louis Van den Eynde.

foto2.jpg

Villa "Les Ajoncs"

Het appartement op de eerste verdieping van de rechtervleugel maakte vroeger deel uit van wat toen nog Villa les Ajoncs heette. 'Ajonc' betekent gaspeldoorn, een doornstruik met gele bloemen die in zandgrond en in de duinen groeit. De villa nam toen drie etages in beslag, belvédère torentje met zeezicht inbegrepen. Maar in het eerste decennium van de 21ste eeuw werd deze villa omgebouwd tot 3 kleinere appartementen.

IMG_3880.JPG

Pareltje hersteld

Bouquet des Dunes maakt sinds 2008 deel uit van het beschermd stads- en dorpszicht en wordt aanzien als een monument in de wijk. Met zijn bijzondere gevel is het huis sinds 2009 beschermd als bouwkundig erfgoed. Die unieke gevel hebben we met veel liefde en samen met onze buren in 2020  in ere hersteld!

 

Tania & Thomas, de bezielers sinds 2016